Om Favrholmvænget / Affaldshåndtering / Undgå lugt og maddiker

Undgå lugt og maddiker

I sommermånederne kan det forekomme, at du som husejer kan opleve en grim lugt fra din beholder til madaffald, og hvad værre er - måske oplever du endda maddiker og fluer nede i beholderen.

Husk dog på, at der kun kommer fluer, hvis der er noget at komme efter. Kommunen har samlet 7 gode råd, du bør følge, for at undgå problemer med lugt, fluer og maddiker:

  1. Væsken fra madaffaldet (perkolat) lugter, hvis det løber ud i affaldsbeholderen og tiltrækker fluer. Sørg derfor for at dryppe madaffaldet godt af, inden du smider det ud.

  2. Luk din madaffaldspose med en knude og undgå at overfylde posen. Skift hellere posen oftere - gerne hver 2. dag.

  3. Undgå at madaffaldsposten går i stykker ved at lægge posen forsigtigt ned i beholderen i stedet for at smide den. På den måde sikrer du bedre, at affaldet ikke løber ud i affaldsbeholderen.

  4. Placer din udendørs affaldsbeholder i skygge.

  5. Hold låg på både dine indendørs og udendørs affaldsbeholdere omhyggeligt lukket for at undgå, at spyfluer lægger æg i affaldet.

  6. Du kan forebygge lugt, maddiker og fluer ved at rengøre din affaldsbeholder med vand og sæbe efter behov - brug for eksempel haveslangen.

  7. Skulle der komme maddiker i din beholder, så hæld kogende vand i den tomme beholder og luk låget til. Hæld vandet ud, når det er kølet af.

Hvis du overholder de ovenstående 7 gode råd, burde du ikke have problemer med lugt, fluer og maddiker.

Favrholmvængets Grundejerforening | 3400 Hillerød